Geplaatst op door & opgeslagen onder CV Tips, Online solliciteren.

Of het nu gaat om een gerichte of een open sollicitatie, je cv moet opvallen. Hoe val je op binnen de stapel sollicitanten? Hoe zorg je dat jou CV opvalt? Hieronder 10 tips om op te vallen met je Curriculum Vitae. We beginnen natuurlijk met nummer 1. Wat staat er op nummer (1)? Ja, je raad het al, of niet?

1). Pas het CV aan op de baan

Maak een basisprofiel / cv en pas je cv aan op elke sollicitatie. Bedenk waarom die vacature en organisatie passen en schrijf vanuit die gedachte. Beter een paar gerichte sollicitatiebrieven dan honderd dezelfde, toonloze, algemene brieven per week de deur uit. Dit is zonde van de tijd …

2). Resultaat

Link je vaardigheden aan een specifiek resultaat waar je vakbekwaamheid uit blijkt. Schrijf niet alleen op dat je innovatief bent, maar geef daar ook voorbeelden van. Bijvoorbeeld door een foto, video of presentatie toe te voegen, zodat anderen een beter beeld krijgen van je talenten.

3). Laat je CV opvallen door het gebruik van kleur en design

Gebruik een opvallende en/of afwijkende opzet. Bijvoorbeeld 1x van onderstaande CV’s. Deze zijn te downloaden via onze winkel met CV templates.

4). Voeg een persoonlijk profiel toe

Waarin je kort uitlegt wie je bent en wat je te bieden hebt

5). Plaats een foto

Geen feestfoto of vakantieshot van ver weg. Een mooie pasfoto of een andere foto waarop je gezicht goed te zien is. Dit valt op.

6). Gebruik beeldmateriaal

Een foto zegt meer dan duizend woorden. Bijvoorbeeld bij persoonlijke interesses en hobbies: foto van golfbaan en voetbalstation?

7). Hapklare broken

Cv’s  worden heel snel gelezen. Over het algemeen wordt een cv in niet meer dan tien seconden gescand. Daarom is het het beste om de informatie in je cv in hapklare brokken samen te vatten.

8). Stuur altijd CV mee (en andersom)

Stuur bij een sollicitatie altijd een cv mee, ook als daar niet specifiek om gevraagd wordt. Andersom ook. Stuur altijd een motivatie > ook al wordt er niet om gevraagd.

9). Wees creatief met je CV

Durf iets leuks te vertellen over een hobby, functie of iets anders creatiefs: foto, icoontjes, dik gedrukt, kleur etc. Laat zien wie je bent en maak je Cv persoonlijk en direct ook opvallend (creatief). Kijk ook eens op www.cv-rocket.nl

10). Aanbevelingen

Een andere manier om je vaardigheden op te laten vallen, is te vragen om aanbevelingen van betrouwbare bronnen. Wanneer je iemand om een aanbeveling vraagt, geef dan aan welke vaardigheid je wilt laten benadrukken en idealiter ook welk resultaat de ander hierdoor heeft ervaren of gezien. Dit is de moderne vorm van referenties geven.

Nog meer opvallen? Lees ook 10 tips voor een Top CV