Salariswijzer, salaris vergelijken en berekenen

Verdien jij wel wat je hoort te verdienen? Je eerste baan? Wat is een normaal salaris? Hieronder enkele sites welke hierop antwoord kunnen geven.

 

Loonwijzer

Een absolute favoriet: www.loonwijzer.nl. Hier vind je varianten op het loonwijzerconcept. Zo is er naast de standaard Loonwijzer, ook de Vrouwenloonwijzer en de Mannenloonwijzer. Daarnaast is er de Zorgloonwijzer, de 40plusloonwijzer, de Engelstalige Loonwijzer en Jeugdloonwijzer. De internationale ontwikkelingen kun je volgen op www.wageindicator.org.

 

Bruto-netto en omgekeerd

Krijg je een andere baan? Produceert je salarisadministrateur vreemde getallen? Ben je benieuwd wat je verdient onder een andere CAO of als parttimer? Check het in de bruto-netto check van Raet en Loonwijzer. Ook kun je het bruto maandsalaris uit de salarischeck van loonwijzer.nl invoeren en kijken wat het netto wordt. Op verzoek van bezoekers van Loonwijzer, heeft Raet deze tool (Proforma Lite) ontwikkeld. Raet is gespecialiseerd in salarisstroken. Loonwijzer is de specialist op loononderzoek

 

Salariskompas

Wat hoor je te verdienen in jouw functie? Bereken een bruto gemiddeld salaris op basis van je leeftijd, opleidingsniveau, functie en branche. Ga naar het Salariskompas van Intermediair voor een salarisindicatie.

 

Minimumloon

Iedere werknemer tot 65 jaar heeft recht op een minimuminkomen. Voor werknemers van 23 tot 65 jaar geldt het wettelijk minimumloon. Voor werknemers onder de 23 jaar geldt het minimumjeugdloon. Op de site van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid vind je hierover meer informatie.

Voorbeelden

Per beroep zijn er forse verschillen in salaris. Door hoogdrempelige en lange studies of schaarste
op de arbeidsmarkt kan de hoogte hiervan flink oplopen.

Een laagdrempelig beroep is bijvoorbeeld vuilnisman, welke per jaar minimaal mag rekenen op €20.000. Waar meer vaardigheden bij komt kijken is het beroep croupier, minimaal €31.000. Een hoogdrempelig beroep als medisch specialist biedt minimaal zo’n €65.000 aan salaris.