De Recruiter / HR-medewerker (of beslisser) kijkt als eerst altijd vluchtig door het Cv en sollicitatiebrief heen. Dit kan positief en negatief uitpakken.

Val je op? Met een mooie en duidelijk CV. Kom je op de positieve stapel.
Val je negatief op? Kom je op de reserve of afgekeurde stapel.

Over het algemeen zien we het cv als een document waarin we onze kennis en vaardigheden zo goed mogelijk proberen te verkopen. De opmaak en inhoud kost dan ook vaak veel tijd. Toch wordt er niet alleen gekeken naar de juiste ervaring, kennis en kunde.

Om het kaf van het korten te scheiden wordt naast de inhoudelijke beoordeling ook streng beoordeeld op het maken van fouten in zowel taal, lay-out en andere zaken welke de professionaliteit van het document aantasten.

Dit zijn de 5 grootste fouten:grootste fouten cv

1. Spelfouten, zinsbouw en interpunctie
2. Een onprofessionele foto
3. De rommelige lay-out
4. De onlogische lay-out
5. Teveel woorden nodig hebben (of goed uitgelegd maar teveel informatie)

Grootste fout: geen onderscheid

De meeste mensen hebben de neiging om zicht te houden aan een template cv sjabloon. Vaak is dit een standaard chronologisch cv formaat met een wat saaie traditionele layout en weinig verassende elementen. Als je een dergelijk formaat gebruikt bedenk dan dat je saai en weinig onderscheidend overkomt. Je CV is je eerste indruk. Probeer het anders te doen. Ook al is het alleen een logo, kleurtje, andere layout etc. Kijk hier eens voor inspiratie.

Aller grootste fout

CV niet laten aansluitend op de vacature en/of organisatie. Pas iedere cv aan. Match het met de eisen, wensen en doelen van de vacature en organisatie.