Op zoek naar een voorbeeld motivatiebrief? Hieronder een voorbeeld van een gerichte sollicitatie. Een motivatiebrief voor de functie van Marketing manager.

——————————-

Geachte heer / mevrouw,

Als Marketing Manager bij Republic Marketing NL bedacht ik de marketingstrategieën voor alle onderdelen van de organisatie. Door mijn leidinggevende capaciteiten over een team van drie marketeers zorgde ik ervoor dat Republic binnen 3 jaar 300% omzetgroei realiseerde.

Als ervaren marketeer ben ik vertrouwd met de interne en externe marketinguitdagingen van b2b-bedrijven. Daarnaast ben ik gepassioneerd door sociale media & seo in al zijn facetten. Een zo groot mogelijk publiek bereiken en boodschappen met maximale impact bedenken, is mijn passie. De functie van Senior Marketing Manager bij XXX lijkt me een nieuwe uitdaging en ligt volledig in de lijn van mijn kennis en interesses. Ik ben ervan overtuigd dat ik met mijn ervaring als leidinggevende kan bijdragen tot de verder uitbouw van uw bedrijf.

Tot slot spreek ik naast het Nederlands ook vloeiend Frans, Duits en Engels. Als bijlage vindt u mijn cv en portfolio, die ik graag verder aan u zou willen toelichten in een verkennend gesprek. Ik kijk uit naar uw reactie.

Met vriendelijke groet,

Jan Voorbeeld
Tel: 06-12345678

——————————–

5 handige & slimme tips om je brief te laten opvallen

Kleine, grote, voor de hand liggende (maar snel te vergeten) tips die het verschil maken. Val en en voorkom fouten. Hierbij onze top vijf tips:5 motivatiebrief tips

  1. Houd het simpel: korte bondige zinnen (to-the-point)
  2. Gebruik witruimte: creëer focus
  3. Doe je huiswerk: voorkom fouten (lees de vacature-tekst goed door, de bedrijfswebsite en andere info)
  4. Actie: Doe oproep iets te doen (te bellen, emailen, proberen, contacten etc)
  5. Match: Benoem harde voorbeelden, ervaringen, carrierezaken die matchen met de functie-eisen

Aanpassen en op maat maken motivatiebrief

Maak het jezelf makkelijk. Gebruik een soort basisbrief en pas deze steeds aan. Pas de bovenstaande motivatie aan per bedrijf en/of sollicitatie. Bijvoorbeeld als:

Zelf geen inspiratie? Bekijk hier 100 verschillende brieven per functie