Geplaatst op door & opgeslagen onder CV Tips, Leren solliciteren.

Wat is orgineel? Wat jij mooi vind, vind ik niet mooi? Het begrip orgineel is best breed en er zijn zelfs 14 verschillende definities van orgineel te vinden op Encyclo.nl. Het blijft vaak een kwestie van smaak. Tijdens het sollicitatieproces kan originaliteit helpen maar is het ook doeltreffend?

Het doel van een mooi en opvallend CV is uitnodiging tot een sollicitatiegesprek. Een CV moet dus vooral praktisch orgineel zijn en gemakkelijk en duidelijk te lezen zijn. Een recruiter heeft vaak een stapel met sollicitatiebrieven en cv’s welke moeten worden doorgespit om passende kandidaten te vinden. Natuurlijk is het anders bij creatieve beroepen, dit is een heel ander verhaal. CV’s worden gescand door de recruiter en hij/zij zoekt naar aansluiting met de openstaande vacature:

– Heeft deze persoon de juiste werkervaring?
– Past hij of zij binnen onze moderne organisatie?
– Is deze persoon oprecht geinteresseerd?

Dit zijn zomaar enkele hoofdpunten waar een recruiter op scanned binnen het CV en motivatie. Dat het CV opvalt en orgineel is helpt. Maar de orginaliteit moet vooral de recruiter helpen het CV snel te beoordelen en te lezen.

Enkele CV tips:

1). Gebruik kopteksten met belangrijke titel (relevante info die past bij vacature)
2). Wees kort en bondig
3). Gebruik eventuele een subtitel om een korte doeltreffende samenvatting te geven
4). Laat je CV grafisch opvallen met iets afwijkend, iets orgineels, iets anders dan de standaard witte brieven en CV’s

Een beetje Extreem en wellicht niet super orgineel maar wel een goed voorbeeld CV hieronder (zwart). Andere mooie grafische temples (minder extreem) vind je hier.

CV_100_Opvallen_Zwart