Geplaatst op door & opgeslagen onder Voorwaardengesprek tips.

Heb jij een lange vakantieperiode voor de boeg waarin je wat wil bijverdienen? Of heb je net je diploma op zak en ben je op zoek naar je eerste baan? Of ben je niet langer blij met je huidige baan? Met deze apps is het een fluitje van een cent om passende vacatures te vinden.

Monsterboard app

Monsterboard is een groot online vacatureplatform. De app van Monsterboard is gratis te downloaden voor zowel Android als iOS en maakt het eenvoudig om vacatures te vinden die passen bij je wensen en werkervaring. Je zoekt op een originele manier, waarbij je naar links of rechts swipet. Dit komt je misschien bekend voor door de dating-app Tinder. Met de Monsterboard app like je echter geen toekomstige geliefde, maar geef je aan of een vacature wel of niet bij je past. Voordat je aan de slag gaat, geef je aan wat jouw voorkeuren zijn. Denk hierbij aan een maximale reistijd, de branche waarin je wil werken of het gewenste salaris. Neem even goed de tijd voor het instellen van jouw profiel, want zo zorg je ervoor dat je goed passende matches ontvangt. Met een sim only abonnement met veel data ben je nooit meer afhankelijk van wifi. Zo solliciteer jij waar en wanneer jij maar wilt op interessante vacatures en loop je geen kansen mis.

Solliciteren en netwerken via LinkedIn

LinkedIn is meer dan alleen een app waarmee je vacatures kunt vinden. Dit zakelijk social network laat je gemakkelijk connecties leggen met collega’s en andere werkgerelateerde contacten. Zo kun je bijvoorbeeld al in contact komen met iemand die werkt bij het bedrijf waar jij wilt solliciteren. Vul je profiel goed en uitgebreid in, dan is de kans groot dat recruiters jou via dit platform weten te vinden. Veel bedrijven plaatsen openstaande vacatures op LinkedIn. Volg groepen en industrieën die jij interessant vindt, evenals bedrijven waar je graag voor zou werken. Je ziet het dan op je timeline verschijnen wanneer er interessante posities vrijkomen.

Indeed: vacatures in binnen- en buitenland

Als jij op zoek bent naar een buitenlandavontuur of in een grensgebied woont is de Indeed app erg praktisch om te downloaden. Deze online vacaturebank heeft een enorme hoeveelheid vacatures online staan in Nederland en in het buitenland. Dit is ideaal als jij bijvoorbeeld graag een zomer op Aruba door wilt brengen of aan je Spaans wilt werken terwijl je werkervaring opdoet in Madrid. Met vacatures in meer dan 60 landen zit er altijd wat voor je bij. Wil jij juist graag bij een specifieke werkgever werken? Stel dan een melding in, zodat je direct op de hoogte wordt gebracht als er open vacatures bij jouw favoriete bedrijf zijn.

Een vacature gevonden waarop je wil solliciteren? Zo schrijf jij een aantrekkelijke sollicitatiebrief.