Geplaatst op door & opgeslagen onder Sollicitatiebrieven.

Een goede sollicitatiebrief? Wanneer is die goed? Wat moet er minimaal in? Wij hebben een handige lijst (check-the-list) samengesteld met de belangrijkste elementen voor een goede sollicitatiebrief.

1). Voorbereiding

Op nummer een met kop en staart. Ben je goed voorbereid, ingelezen en onderzoek gedaan naar de vacature en de onderneming? Dan kun je aan de slag met je sollicitatiebrief. Niet eerder!

2). Hou het kort, maar krachtig

De gemiddelde lengte van een sollicitatiebrief is niet langer dan één A4. Kort en duidelijk. Geef geen informatie die niet relevant is voor de werkgever. Vraag je steeds af of datgene wat je schrijft van belang is voor het bedrijf en de functie.

3). Stijl

De toon en stijl moet bij het bedrijf passen. Een goede sollicitatiebrief is formeel, maar niet té. Zorg dat de brief past bij de stijl van de organisatie waar je solliciteert en de baan waarop je solliciteert.

4). Dodelijk

Spelfouten en slordigheden zijn dodelijk. Vooral als er veel sollicitaties zijn lig je er direct uit. Tip: Laat je brief nalezen.

5). Inleiding

Vertel waar en hoe je de vacature hebt gevonden. Klinkt cliche maar een recruiter wil dat echt weten. Ook de oprechte interesse kan zo worden gemeten.

6). Motivatie is alles

Omschrijf kort en krachtig waarom de vacature je aanspreekt en waarom jij geschikt bent voor de deze job. Zoek raakvlakken binnen de vacature, de organisatie en jou sterke punten.