Geplaatst op door & opgeslagen onder CV Tips, Online solliciteren.

Met ruim 260 miljoen leden wereldwijd en 4 miljoen Nederlandse leden is LinkedIn een populair sociaal netwerk voor professionals. Een een online netwerk voor zakelijk gebruik. Het netwerk groeit en wordt zeer actief gebruikt om nieuwe medewerkers te “hunten”. Daarnaast wordt het profiel vaak geraadpleegd door recruiters en bedrijven die graag even wat meer willen weten inzake een sollicitant. Een juist, professioneel profiel (online cv) is dus noodzaak en kan er zelfs voor zorgen dat je actief benaderd wordt voor een nieuwe baan.

Je naam

Noteer enkel te voor en achternaam. Soms maken mensen het ingewikkeld of niet vindbaar zoals een bedrijfsnaam, of alleen een voornaam of extra contactgegevens. Noteer je voor- en achternaam, zodat mensen je makkelijk kunnen vinden.

Professionele foto

Je maakt maar één keer een eerste indruk. Zorg voor een duidelijke en professionele foto van jezelf. Dus niet een foto met je partner, op vakantie of toen je 16 was. Een zakelijke foto.

Locatie

Veel gebruikers, en recruiters in het bijzonder, filteren op een straal rond een postcode als ze zoeken naar profielen op LinkedIn. Als je van plan bent te verhuizen, of meerdere locaties woont, vul dan je toekomstige woonlocatie in, of de locatie waarop de kans het grootst is om nieuw werk of opdrachten te vinden.

Bedrijfstak & branches kiezen

LinkedIn maakt onderscheid in circa 150 bedrijfstakken (branches) en het is verplicht om er een te kiezen. Wees kritisch in welke het meest relevant is voor jou zodat je gevonden wordt op de bedrijfstak of vakgebied waarop je graag gevonden wilt worden.

Verkorte URL

LinkedIn geeft je automatisch een profiel-url. Deze url is vrij lang en bevat codes van letters en cijfers. Niet echt representatief en makkelijk te communiceren. Pas deze url dus aan door je naam te plaatsen. Maak niet de fout om je bedrijfsnaam in te voeren. Een LinkedIn-profiel is voor individuen en bedrijven kunnen een bedrijfspagina aanmaken.